Søndag d. 19. november 2023 trådte repræsentantskabet igen sammen for at træffe vigtige beslutninger for de kommende år. Med mulighed for både fysisk og digital deltagelse deltog 155 delegerede i mødet.

Aktivitetsplan og budget
På mødet blev DN's Aktivitetsplan (AP) for 2024-2025 og budget for det kommende år vedtaget. Denne godkendelse markerer en vigtig milepæl i at sætte retning for vores arbejde og sikre de nødvendige ressourcer til at opnå vores mål i de kommende år.
Du kan læse Aktivitetsplan 2024-2025 her og finde Budget 2024 her.

DN’s samarbejde med Danmarks Naturfond
På dagsordenen var også DN's samarbejde med Danmarks Naturfond, herunder udviklingen af Naturdestination Skovsgaard og en ny samarbejdsaftale, som blev godkendt med stor opbakning.

Valg til Danmarks Naturfonds bestyrelse
Der var kampvalg til Danmarks Naturfonds bestyrelse, og Jonas Geldmann, personligt valgt af repræsentantskabet, blev valgt til posten. Jonas Geldmann har stor viden om naturbevarelse og biodiversitet og udtrykte et stærkt ønske om at arbejde for at styrke fondens bidrag til beskyttelse af Danmarks natur og biodiversitet.

Tværgående mærkesager
Repræsentantskabet drøftede 4 mærkesager, hvoraf de skulle vedtage to nye mærkesager for de næste to år. Repræsentantskabet valgte mærkesagerne "Natur som værn mod klimaforandringer" og "Red fjorde og kyster".
Du kan læse mere om mærkesagsindsatsen her.

Beslutning om model for repræsentantskabsmøder fremadrettet:
Repræsentantskabet besluttede at forlænge forsøget med den nye model for repræsentantskabsmøder. Den nye model betyder, at forårets repræsentantskabsmøde afholdes i rammen af et 2,5 dages grønt landsmøde, hvor alle aktive inviteres med, og at efterårets repræsentantskabsmøde afholdes som et dagsmøde, hvor delegerede kan deltage fysisk eller digitalt. Dette i et forsøg på at øge engagement og deltagelse.

Det blev det vedtaget, at modellen skal evalueres efter 2 år.Læs referatet her
Se dagsordenmaterialet her

alt
Rikke Friis Højland
PA og ledelseskonsulent
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 60 24 64 70