Få en god start i DN

For at give dig en god start i DN inviteres du og alle nye i DN-afdelingerne til introkursus, hvor du bliver klædt på til opgaverne i afdelingen. Du får et indblik i, hvordan DN er skruet sammen, og du møder din organisationskonsulent, som er din kontaktperson i DNs sekretariat.

På kurset får du redskaber til, hvordan du som frivillig kan fremme natur og miljø i din egen kommune. Dels får du en kort introduktion til DNs vigtige rolle i fredninger og naturbeskyttelsessager. Og du bliver introduceret til flere måder at arbejde med natur og miljø i din kommune. Sidst, men ikke mindst, vil du blive præsenteret for det væld af muligheder og hjælp, du kan få i DN, når du engagerer dig i natur-, miljø og klimaarbejdet. Kurset er for alle frivillige og aktive i DN - også hvis du trænger til en opfriskning af grundbegreberne. Måske er der noget særligt, der interesserer dig, du vil arbejde med?

Det er både hyggeligt og meget nyttigt at få en introduktion til det frivillige arbejde i DN – og du får gode kontakter med hjem til andre frivillige i DN, der interesserer sig for det samme, som dig.

Intro-kurserne er ens og holdes fire steder i landet

Alle kurser er fra kl. 10.00-16.00 (velkomstkaffe og morgenbrød fra kl. 9:30). Du vælger selv, hvilken dato der passer dig bedst. Vi holder 2 opsamlingskurser i juni, hvis du ikke kan nå at være med i januar.

2. juni i KBH, Madsnedøgade 20, 2100 KBH Ø

Kurserne er gratis og du får refunderet dine transportudgifter svarende til DSB-togbillet eller kilometerpenge til statens takst 2,19 kr pr kilometer, hvis I kører flere i bilen.

Mere om kurset

Med udgangspunkt i deltagernes motivation for at blive frivillig i DN er kurset bygget op om 4 elementer:

Danmarks Naturfredningsforenings organisation
Hvordan er DNs rolle i samfundet, foreningens historie og formål, regler og rammer og dagligdagen i foreningen. Vi introducerer dig for Aktivsiden.

Sager
DN er høringspart og har nogle særlige rettigheder i forhold til natur- og miljølovgivning – ikke mindst fredning. Naturbeskyttelseslov, planlov, VVM og vandindvindingstilladelse. Ord, der fylder mere eller mindre i afdelingernes liv. Du bliver introduceret til området, så det ikke er sort snak, når du deltager i afdelingens møder.

Lobbyindsats
Det er vigtigt at opbygge en god relation til jeres kommune og give jeres indput til planstrategi og naturpolitik inden en plan kommer i høring hos jer. Det er en måde at undgå at arbejde på bagkant med høringssvar og måske i sidste ende skulle sende en klage.

Kommunikation
Du bliver introduceret til DN's lokale kommunikationskanaler i form af nyhedsbreve, hjemmeside og Facebook som muligheder, du kan vælge imellem hos jer i din afdeling, hvis du vil informere medlemmer og borgere i jeres kommune om jeres indsatser.

Projekter og arrangementer
Projekter, arrangementer eller en tur er gode steder, at starte sit aktive liv i DN. Man skal ikke nødvendigvis være specialist for at gøre konkrete forskelle.

Kurset er åbent for alle DN-frivillige, der vil have en opdatering på muligheder og grundviden om DN.

alt
Sophie Lundbæk
Organisationskonsulent
  • E-mailadresse
  • Mobil
    +45 31 19 32 52

Praktiske informationer

Deltagelse i kurser er gratis for frivillige i DN (bestyrelsesmedlemmer, suppleanter, ad hoc'er og netværksdeltagere) og transportudgifter refunderes.
Husk at melde evt. afbud i god tid.

Læs mere om det praktiske