Netværkstræf

I DN Ung-afdelingsnetværket samles de aktive i afdelingerne to gange årligt til netværkstræf. Formålet er, at mødes med andre unge frivillige og blive inspireret til arbejdet, samt at diskutere forskellige problemstillinger af relevans for afdelingerne. Det kan være spørgsmål om organisatoriske forhold, rekruttering, opgaver eller hvordan man fastholder engagementet over en længere periode, såvel som indholdet kan have en natur- eller miljøfaglig karakter.

Faglige netværk

DN har en række faglige netværk, hvor aktive med samme interesse mødes og udveksler erfaringer og opsamler ny viden. De faglige netværk er åbne for alle aktive i foreningen. Det største udbytte af at deltage i et netværk fås, hvis man qua sit studie eller arbejde i afdelingen beskæftiger sig med emnet for netværket.

Samrådene

På samrådsmøderne udveksles ideer mellem afdelingsforpersonerne og der diskuteres sager af regional betydning. Samrådene bruges også som ramme for mini-kurser, der skal skabe fælles forståelse for aktuelle emner. Typisk er det forpersonerne der mødes, men de fleste samråd er åbne for at andre kan deltage. Vil man vide hvad afdelingerne er optaget af, eller opsøge en samarbejdspartner, kan det være udbytterigt at deltage i samrådet for den landsdel afdelingen hører til.

Afdelingerne

Afdelingerne i DN arbejder traditionelt med klagesager, plansager og fredningssager, og så har de lang erfaring i at arrangere ture. I stigende grad arbejder afdelingerne fremadrettet med fx at påvirke den kommunale natur- og miljøpolitik. I afdelingerne arbejdes der også projektorienteret med fx fremtidens natur, naturpleje og lignende. Der er et stort potentiale for at indgå kortere eller længere samarbejder med en eller flere afdelinger i DN, da DN Ung-delingerne kan bidrage med ny viden, og ofte har bedre muligheder for at gennemføre forskellige typer af undersøgelser.

Repræsentantskabet

På de halvårlige repræsentantskabsmøder er der rig mulighed for at møde andre aktive i foreningen, og den vej rundt skabe kontakter, der kan bruges i det daglige arbejde i afdelingen. Det kan også være et godt forum at hente ideer i.

Sekretariatet

Organisatoriske problemstillinger samt natur og miljøfaglige spørgsmål er det altid muligt at hente råd og vejledning til i sekretariatet. Spørgsmål af organisatorisk karakter kan også stilles til organisationskonsulenterne i DN. De kan i nogle sammenhænge også bruges som oplægsholdere på et mini-seminar i afdelingen. DN Ung-afdelingen aftaler selv med organisationskonsulenten, hvad der kan lade sig gøre.

Eksterne samarbejdspartnere

Ønsker afdelingen at påvirke affaldshåndtering, vand- og energiforbrug eller de fysiske rammer på uddannelsesstederne er ledelsesorganer, studenterpolitiske organer, forskningsmiljøer og andre drivende kræfter på uddannelsesstederne mulige samarbejdspartnere.

Afhængig af hvilke emner der arbejdes med i afdelingen, kan det også være relevant at samarbejde med erhvervslivet og andre foreninger.

Object reference not set to an instance of an object.