Hovedformålet med planlovens zoneinddeling er at forhindre spredt bebyggelse i det åbne land. Landzonen skal som udgangspunkt forbeholdes jordbrugserhvervene, og her skal landskabs- og naturværdier tilgodeses. I praksis skal kommunen dog afveje en lang række forskellige hensyn, når de vurderer, om der kan gives landzonetilladelse til f.eks. nyt byggeri, og så kan naturen og landskabet godt komme i klemme.

Med kurset her vil vi klæde dig bedre på til at finde de sager, hvor naturen og landskabet er kommet i klemme, og til at skrive den gode klage over en problematisk landzonetilladelse. På kurset vil vi se nærmere på opbygningen af landzonereglerne, og hvad der kræver en landzonetilladelse, og hvad der er undtaget. Vi vil gennemgå, hvordan man kan undersøge, om en afgørelse er problematisk, hvilke gode redskaber der findes, og hvordan en klage over en tilladelse kan begrundes. Vi vil også se på, hvornår en sag er en bagatelsag.

På kurset laver vi gruppearbejde omkring cases, for vi tror på, at du lærer mest ved selv at arbejde med sagerne og diskutere dem med de andre deltagere. Programmet kommer til at veksle imellem oplæg og gruppearbejde dagen igennem.

OBS!

En uges tid inden kurset får du tilsendt 3-5 afgørelser, som vi forventer, du har læst inden kursusstart, så husk at sætte en time eller to af til forberedelse før kurset.

Medbring gerne en computer med mulighed for trådløs internetopkobling.

Tid, sted og tilmelding

Kurset afholdes ved Torvehallerne i Vejle

Lørdag den 2. november 2024, kl. 9.30-15.30

alt
Kirsten Grotum Sørensen Østerbye
Natur- og planrådgiver

Hvem underviser?

Kirsten Grotum Sørensen Østerbye, natur- og planrådgiver i teamet for lokale sager. Kirsten rådgiver til daglig DN’s lokale afdelinger om bl.a. landzonesager og har tidligere arbejdet i en kommune som landzonesagsbehandler.