Et godt sted at starte er at nedsætte en gruppe, der har ansvar for aktiviteter og arrangementer til børn og børnefamilier i jeres afdeling:

  • I kan tilmelde jer det nye børnenetværk, hvor I kan få viden og inspiration til at udvikle lokale børneaktiviteter i naturen, og dele ud af jeres egne erfaringer.

  • Det er en god idé at strukturere jeres indsats og skabe overblik ved at lave et årshjul for jeres aktiviteter for de lokale børnefamilier.

  • Tag evt. udgangspunkt i de aktiviteter DN allerede afholder fx:

    - Affaldsindsamlingen: 28. marts til 3. april 2022
    - Naturens Uge: 5. til 11. september 2022
    - Hop i Havet: 26. juni 2022
    - Naturfamilier og Vilde Rødder: hele året

  • I kan søge midler til grej, der kan bruges til aktiviteter for børn og børnefamilier fx Grønt Guld eller Isobro midler.

  • I kan tage kontakt til lokale skoler og dagtilbud og indlede et samarbejde om at lave aktiviteter for børnene inden for fx natur og bæredygtighed. Der er efterspørgsel, og mulighederne er mange. Det kan være alt fra at lave insekthoteller, omlægge arealer til natur, ture i naturen, lave ”mini-biogasanlæg” etc. Tag afsæt i de kompetencer og interesserede I har og hør, om der er et match med institutionerne.
    I kan også fortælle om muligheder for at bestille materialer i DN om naturen og om de aktiviteter DN tilbyder fx Affaldsindsamlingen og Naturens Uge.

  • I kan identificere og række ud til andre lokale foreninger og organisationer ift. samarbejde om at bringe flere børnefamilier i naturen.
alt
Lene Gryning
Børnechef (souschef)

Vær med

Læs om vores konkrete projekter og indsatser, som du kan arbejde med i din afdeling.

> Vær med