Konferencerapport om lysforurening 1997
Konference om gener ved kunstig udendørs belysning afholdt på Tycho Brahes Planetarium med deltagelse fra DN.
> Hent rapporten (24 MB)

Lys over Land – En pjece om BRUGEN AF UDENDØRS BELYSNING
(fra 2001 så der kan være lovgivningsmæssige ændringer)

Hensigten med pjecen er at vise, hvordan man med hensigtsmæssig brug af eksisterende lovgivning kan opnå bedre resultater ved brugen af udendørs belysning. Pjecen er en kompetent vejledning fra Skov- og Naturstyrelsen med forord af Direktør Hans Chr. Christensen, der skriver:

"Formålet er at inspirere til at undgå lysspild, som udover at man mister oplevelsen af mørket, himlen og stjernerne også udgør et ressource- og energispild."

Håndbogen er udformet sammen med fagministerier og interesseorganisationer. Den er opdelt i 5 afsnit: Hvad er udendørs lys? - Byens lys? - Byrandens lys? – Det åbne land? – Planlægning af belysning. Der er en fyldig henvisning til kilder og lovgivning, og der er meget gode billeder, som understøtter den rådgivende tekst.
> Hent pjecen på Naturstyrelsens hjemmeside

Vejbelysning i byer og langs veje
Håndbog for kommunernes vej-/byrumsbelysning med litteraturliste side 65 og lysfaglige bilag (udgivet af KTC-SAMKOM og Vejdirektoratet, marts 2009) giver dig en grundig forklaring på planlæggernes tommelfingerregler - uomgængelige krav, og de lovkrav, de skal opfylde, når de forskellige afsnit af byrum og parker skal belyses.
> Læs håndbogen her på Vejdirektoratets hjemmeside

Få lys i dit hus
Rigtigt lys i dit hus er også med til at bevare nattemørket. Denne viden er sammen med viden om solanlæg, rytterlys, ovenlysvinduer mv nyttig, når DN's afdeling kommer med bidrag til kommuneplanen og lokalplanerne. Energistyrelsen har ved Nordsjællands Miljø- og Energikontor i 2003 ved energivejleder/arkitekt Christian Oxenvad udgivet pjecen : Få Lys i Dit Hus om vinduer og dagslyskvalitet: energiruder, energiglas og vinduestyper. Efterfølgende er der kommet meget mere information om emnet - søg selv på nettet.
> Hent folderen her

Astronomisk Selskab om Lysforurening
Hvad siger Astronomisk Selskab ved Antiforureningssektionen, der har til formål at indsamle og formidle viden om lysforurening, dens årsager, udbredelse og bekæmpelse? Se det nedenfor indscannede, hvor der er fine definitioner og oversigter over ansvarlige myndigheder
> Læs pjecen Lysforurening

Natten forsvinder
Dette er nogle kortfilm om lysforurening. De er ikke på dansk.
>Se filmene her

Frankrig mørklægger byerne
Fra 1. juli 2013 indførte Frankrig forbud mod energispild i kontor- og butikslokaler for at spare på energien og dæmme op for lysforurening. Indlægget er ikke på dansk.

Mørkefredning i Brorfelde Bakker
Ved det oprindelige lysnetværks udgangspunkt, Brorfelde Observatoriet, er landskabet og dets mørke fredet.

Lysforurening.dk
Per Tybjerg Aldrich´s side om truslen mod nat-naturen.
Lys vilkår (landbrug)

Miljøstyrelsens anbefaling til kommunale sagsbehandlere ved landbrugssager.