Under titlen Grønt Guld støtter VELUX FONDEN aktive 60+'ere. Har du en god idé, men mangler penge til at føre den ud i livet, kan Grønt Guld måske hjælpe. Der bevilges penge til alle mulige forskellige aktiviteter indenfor temaerne:

  • Formidling af natur og biodiversitet, samt aktiv naturpleje og hjælp til truede arter og sårbar natur, herunder havets natur
  • Formidling af klimaspørgsmål eller fremme af klimarigtige løsninger, der sammentænker natur og klima
  • Fremme af genbrug og bæredygtigt forbrug
  • Indsats for at få børn ud i naturen, herunder ved havet
  • Oplevelser knyttet til indsamling og tilberedning af årstidens råvarer i naturen, herunder de kystnære områder og havet.

Alle DN's medlemmer kan søge. Det vigtiger er, at projektet eller aktiviteten aktiverer en gruppe af folk, som er fyldt 60 år, og hvor minimum én af de aktive i projektet er ude af erhverv. Tag en snak i bestyrelsen om, hvad I drømmer om, eller om der er nogle lokale ildsjæle +60, der kunne have brug for en håndsrækning. Og kontakt endelig sekretariatet og få en snak om idéen.

Sådan søger du
Du skal udfylde ansøgningsskemaet her på hjemmesiden med oplysninger om, hvad projektet eller aktiviteten går ud på, hvor mange penge der søges om, og hvad de skal bruges til, og ikke mindst hvor mange og hvilke aktive, der er engageret i aktiviteterne. Ansøgninger bliver behandlet løbende.

> Læs mere om Grønt Guld-programmet og proceduren her
> Udfyld ansøgningsskemaet her

Bliv inspireret af andre projekter
Du kan læse en kort beskrivelse af alle godkendte projekter her på hjemmesiden. Ansøgninger bliver behandlet løbende, og listen vil derfor også blive opdateret løbende.

Se eksempler på godkendte projekter 2019

Bliv inspireret til formidlingskasser
Det gør formidlingen mere vedkommende for deltagerne på en tur, hvis man har det rette grej. Se forslag til grejkasser til formidling af flagermus, botanik, insekter i vand og på land, sommerfugle, til at lave bål eller snitte.

Se eksempler på formidlingskasser

Kontakt
Skriv eller ring til Jörn Eskildsen for gode råd om, hvordan du får støtte til aktiviteter, om ansøgning og andet: jes@dn.dk, 31 19 32 54.