Mos - lær de forskellige mosser at kende Mosser er simple vækster uden rødder - og de kan være utrolig smukke. Den 6. april 2024 kan du tage med ud i foråret og lære de forskellige mosser at kende.
Eventyrlig Naturformidling, Boserupgaard Naturcenter Bliv ’Eventyrlig Naturformidler’ - Lørdag d.13.april kl.17.00-20.00, Boserupgaard Naturcenter, Roskilde. Denne workshop er til dig, der har lyst til at tage på eventyr med børn og barnlige sjæle i naturen.
Dyrespor i naturen Lær om alle typer sportegn fra ekskrementer, gylp og fodaftryk til ædespor, veksler og reder. Torsdag den 18. april kl. 18.00-21.00 i Ringsted
Frivilligledelse - hvordan leder du frivillige? Vi tilbyder nu et lederkursus til formænd, næstformænd og tovholdere bygget op omkring professionelle ledelsesværktøjer tilpasset til ledelse af frivillige i en DN-afdeling. Den 20. april i København.
Sådan bruger du Arealinformation Bliv dus med værktøjet Arealinformation på nettet. Arealinfo.dk er en guldgrube af oplysninger om din lokale natur og miljø. Lad en erfaren kratlusker guide dig igennem junglen. Er du allerede fortrolig med søgemulighederne så få genopfrisket, hvad værktøjet også kan.
Podiokursus Podio – afdelingens digitale arbejdsrum. Vil I gerne blive gode til hurtigt og effektivt at få overblik over jeres sager i Podio?
Mørkeformidling på fyn Når nattemørket sænker sig, forvandler naturen sig på mystisk vis – og helt nye eventyr venter. På dette kursus arbejder vi med aktiviteter der kan bruges, når vi inviterer gæster ud i naturen efter mørkets frembrud. Kom med Tirsdag d. 30. april kl. 19.30 - 22.00
Flagermus kursus i Kolding Flagermus udgør 1/3 af alle vores pattedyr og de færreste kender dem. De er effektive jægere og har et spændende socialt liv. Kom med Tirsdag d. 28. maj kl. 19 – 23 i Kolding, til en spændende aften om flagermus.
Lege med liv i – Naturcenter Amager På dette kursus introduceres du til en række forskellige lege med liv og energi – alle sammen lege der kan bruges til at understøtte naturformidling i børnehøjde. Kom med Torsdag d. 6. juni kl. 17.00-21.00
Orkideer og økologi v/ Møns klint Møn er et hotspot for orkideer. Vi vil lære flere arter at kende og blive bekendt med deres økologi, de dyr og planter der også vokser der. Kom med Lørdag d. 22 juni.
Insektkursus - kom tæt på insekternes verden Tag med biolog Martin Vestergaard ud i Lyngby Åmose d. 27. juli og få en god introduktion til insekterne, vi omgiver os med. Du får basisviden om, hvor de lever og deres specielle tilpasning.
Lege med liv i – Midtjylland På dette kursus introduceres du til en række forskellige lege med liv og energi – alle sammen lege der kan bruges til at understøtte naturformidling i børnehøjde. Kom med Onsdag d. 21. august kl. 17.00-21.00
Flagermus kursus i Kongens Lyngby Flagermus udgør 1/3 af alle vores pattedyr og de færreste kender dem. De er effektive jægere og har et spændende socialt liv. Kom med Onsdag d. 25. september kl. 17-21 i Kongens Lyngby, til en spændende aften om flagermus.
Mørkeformidling på Brorfelde observatorium Når nattemørket sænker sig, forvandler naturen sig på mystisk vis – og helt nye eventyr venter. På dette kursus arbejder vi med aktiviteter der kan bruges, når vi inviterer gæster ud i naturen efter mørkets frembrud. Kom med Torsdag d. 24. oktober kl. 19.30 - 22.00
Dyrespor i naturen - Midtjylland Lær om alle typer sportegn fra ekskrementer, gylp og fodaftryk til ædespor, veksler og reder. Spor efter dyr fortæller om, hvem der har været på spil - og hvad der er sket. Kom med Lørdag d. 16. november kl. 10.00-15.00.
Ny i DN? Introkursus for nye frivillige Velkommen til DN. Få et overblik over foreningen, hvad du kan gøre, og hvordan du brænder igennem med det, du synes er spændende i naturen, miljøet og klimaet. Holdes 4 steder i landet.
Digitale kurser i frivillighåndtering Her finder du tre kurser til dig som ønsker at blive bedre til konflikthåndtering, lede eller rekruttere nye frivillige til lokalafdelingen.
Formandskursus Er du ny formand i DN eller har du brug for at få opfrisket levereglerne for, hvordan din afdeling fungerer bedst muligt, så tag på formandskursus og få redskaber til at lette opgaverne i afdelingen.
Introduktion til lokale sager Den 9. marts 2024 kan du opdatere din viden med lokale sager inden for fx. landzone, byggelinjer eller §3-områder? Hvad vil det sige at klage?
Instagram: Lær at bruge app'en og kom i gang med at vise jeres naturbilleder Lær det billedbårne medie Instagram at kende og brug det til at vise jeres naturbilleder frem for lokalsamfundet. Meld dig til, hvis du er nysgerrig, eller hvis du vil lære, hvordan det virker.
Facebook: Det gode Facebook-opslag Lær nogle gode tommelfingerregler for det gode opslag, der har potentiale til at komme ud at leve og få noget opmærksomhed.